ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για Τακτικό Καθαρισμό των Ασθενοφόρων. - E.Y.A.E. EKAB

E.Y.A.E. EKAB

Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Breaking

Home Top Ad

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για Τακτικό Καθαρισμό των Ασθενοφόρων.





Αθήνα 07/05/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Τακτικός Καθαρισμός των Ασθενοφόρων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και δυο μήνες περίπου, η υπηρεσία μας έχει αρχίσει να καθαρίζει τις καμπίνες των ασθενοφόρων οχημάτων.
Προς το παρόν έχουν οριστεί δυο συνάδελφοι οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά, πρωινές ώρες με τον εσωτερικό καθαρισμό των ασθενοφόρων και του εξοπλισμού που φέρουν.

Ο τακτικός καθαρισμός των ασθενοφόρων ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Επιτροπής Υγείας  και Ασφάλειας των Εργαζομένων. Το ότι επιτέλους ξεκίνησε έστω και με τα όποια προβλήματα, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.
Επόμενος στόχος πλέον ορίζετε η διατήρηση του καθαρισμού σε μόνιμη βάση και η αναβάθμιση του με την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, κατάλληλων εργαλείων, την συγκεκριμενοποίηση και την πιστοποίηση των διαδικασιών και την βελτίωση του προγραμματισμού ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν και η επίσημη πρόταση μας, για καθαρισμό δηλαδή του κάθε ασθενοφόρου οχήματος τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της διοίκησης να αναλάβει τις ευθύνες της και να υλοποιήσει ακόμη μια υποχρέωση της πάνω σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
Με την απόφαση της αυτή, δημιουργεί μια αξιοπρεπής εικόνα των ασθενοφόρων και κατ΄επέκταση της ίδιας της υπηρεσίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα συνθήκες υγείας και ασφάλειας τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για όλους τους επιβαίνοντες στα ασθενοφόρα, συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων των ασθενών.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ που για ακόμη μια φορά, με την ομόφωνη απόφαση του στις 30-3-2018, στήριξε το παραπάνω εγχείρημα συμβάλλοντας οικονομικά για την αγορά καθαριστικών αλλά και ειδικού μηχανήματος καθαρισμού με ατμό.

Η Επιτροπή Υγείας και Ασφαλείας θα συνεχίσει να σας κρατά ενήμερους για την δράση της, όπως επίσης και συνεχίζει να περιμένει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς σας στο γραμματοκιβώτιο που υπάρχει έξω από την πόρτα του σωματείου, στο email: 166worksafe@gmail.com και στην σελίδα της επιτροπής στο Facebook. (www.facebook.com/166WORKSAFE)



Για την  Ε.Υ.Α.Ε.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας


Χουλιάρας Βασίλειος                   Μπαχτής Κωνσταντίνος

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου